Historie

De Wijkvereniging is opgericht in november 1978, in de Gereformeerde Ontmoetingskerk aan de Savornin Lohmanstraat te Ridderkerk. Als voorzitter fungeerde tandarts Gerard Voerman.
Er werd een commisie opgericht, die zich bezig ging houden met de verkeersveiligheid in de wijk. Er werd met de gemeente gepraat en onderhandeld. Zodoende werden afspraken gemaakt over speeltoestellen voor de kinderen, en werden er maatregelen getroffen voor de verkeersveiligheid in de wijk. Ook kwamen er activiteiten tot stand zoals klaverjassen, dansles, bingo, bloemschikken, dammen, schaken en engelse, franse en spaanse les. In die tijd zijn we ook gestart met de drukbezochte seniorensoos, en de Koninginnedagviering op het Vlietplein.

In 1982 hebben we intrek genomen in wijkcentum "de Fuik", en hier verblijven we nog steeds. In de wijken Drievliet en 't Zand is "de Fuik" een begrip geworden.